Färdig!

Nu har snart sista veckan på semesten gått och den har jag spenderat i vardagsrummet. Här nedan kommer före under och efter bilder.!Mycke slit blev det å meter vis med tape!, Men nu är Vi klara!

måla måla måla

Fy fan vad här målas... Vardagsrumet är nu inte längre vitt utan guld, brunt, rosa och rött. Randigt är det oxå...

Ni får se bilder senare! Nej nu ska jag gå å tapa lite.

Vecka 3

Ja då var min tredje vecka av semestern till ända.
Denna vecka har jag:
Åkt en massa bil, från mora te sthlm.
Jag har varit på kalas för Sara,
Varit på Mary Kay klass,
köppt lite husvårdsprodukter.
Fikat med kusin Moa.
Varit i stallet.
Hjälp till att städa ut Farmor och farfars lägenhet.
Köppt nya skåp till köket.
Satt ihop dom nya skåpen.
Trott att jag varit med barn,
Men var som tur var inte det.
 Saknat att ha en egen häst.
Sovit!

ojoj...

Gud vad det känns konstigt. jag hoppas vekligen inte att det är som jag tror.
Jag orkar inte det just nu. Men men vi får se. Jag säger bara ojoj.

Jag vill ha....

Nej Anna det är denna skönhet!


Semester del 2

Ja då har vi klarat av en vecka i mora. Det har varit lungt och skönt och i morrn åker vi hem. Tänkte att vi skulle åka förbi Falu koppargruva men det var så dyrt så vi skiter i det. Det blir iaf en tripp till Carl Larson gården. Vi åker även förbi Gävle och tänker sen äta lite i Uppsala. Katterna får stanna kvar i Mora i 2 dagar till då mamma och pappa skall ner på fredag. På onsdag blir det kalas hos Sara och på måndag blir det stayling och fotografering :). Sen är det bara 1vecka kvar på min semester.

Vi skall även försöka fixa lite i köket då vii har tänkt att vi skall skaffa oss en diskmaskin... Tror köket kan bli lite mysigare då... alltså inte med en diskmaskin utan med lite nya skåp och bänkar..

Nej nu skall jag gå och titta till hästarna innan jag går och lägger mig. Vill ta med mig en hem. Hon är så söt... Men jag tror inte Mora ridklubb går med på det.

Nej tack och hej!

Vika och Häst drömmar...

Jag har nu spenderat en vecka uppe i Vika. Det har varit lungt och skönt. Det har gåtts promenader, vi har spelat krocket, varit i Borlänge, badat, sett nya Harry Potter (som inte uppfyllde förväntningarna).Det har lagas hage och jagats hästar.
Sen har jag bara njutigt av att bara vara ledig.

Aaaa härliga semester!!!
Nu till min högsta drömm!

Jag vill ha en egen häst.
Gud vad jag saknar att få rida och träna på nått som jag äger själv. Är så trött på att hjälpa andra. Satt med Höökskatalogen framför mig i natt och drömmde om allt jag ville köpa, jag kände mig som 14år igen. Tänk att få åka och köpa det där nya fina stalltäcket eller få passa in det nya tränset. Få sitta framför tv en hel fredagskväll och putsa läder för att man på lördagen skall få tävla.  Att få åka på träningar och få berätta för tränaren vad man har för häst vad den har gjort och vad man vill med sin ridning. Att få hoppa  över alla hinder och inte behöva vara livrädd som jag var på Cia. Att få känna den där känsalan i magen när allt gå sådär himmla bra. Känslan när hästen lyfter från marken och man svävar i några sekunder. Känslan när hästen steg känns som gummibollar och man bara flyter fram. Atta få känna Allas blickar från läktaren som är så avundsjuka över min fina häst.

Jag är så avundsjuk på att som har en egen häst just nu. Ni vet inte hur lyckligt lottade ni är.

Det blir nog ingen resa det blir nog en häst. Jag måste bara ha en å det är fan snart.

Min semester i bilder...

Som ni alla vet så jag har semester nu och befinner mig på resandefot.  Så jag tänkte bjuda på lite bilder från min första vecka.

Stockholm
En ensam grind, David på en brygga i Landfjärden


Mora

Vindkraftverk, Casper som jagar hästar, Tilda som balanserar vid dammen, Casper


Oslo

Ett staket vid den coolaparken, En cool park, Slottet, Lill kusin och jag vid slottet

Operahuset, en cool vägg inne på operan, Elin med sin banjo


Munch-musseum

Skriet, Madonna, Vampyr


Flickan och döden, Självporträtt, ???


Oslo by night.

Coolt belyst samt en vilsen och full Elin

Oslo dag 2

Idag så väktes vi av byggarbetarna utanför, när dom började kapa sten nån gång vid 8. Försökte sova vidare och sov väll till typ 12. Åt frulle för at seda gå på Munch-musseet. Såg där både Skriet och Madonna och en ny favorit Vampyr, som kommer pryda min vägg framöver ( dock ej äkta) men ändå... efter musseet tog vi en sväng ner på stan för att sedan gå hem och äta. Nu står vi i varsit rum och dricker vin och gör oss iordning för en kväll på stan..

Ha det bäst!

Dag 1 i Oslo

Ja då har man spendera 1 dag i oslo. Resan hit i går gick jätte bra. Dock har dom sjukt dåliga vägar här i Norge. Men tack gode gud för GPS-en

I dag har jag gått, gått lite till och sen lite till ändå. Så nu är jag helt slut i bena. Träffade Kerstin och vi tog oss en fika. Gick och hälsade på Jonte som bor i ett litet litet rum, som kostar typ 5500kr i månaden, Helt sjukt dyrt..
Sen blev det en vända upp till slottet samt till operan. När Kerstin börja jobba gick jag hem, å nu sitter jag här vid dator och är helt död...

Kommer med lite bilder när jag e hemma igen.

Ha det!

I morgon...

... åker jag till Mora med katterna för att sedan åka vidare till Oslo. Ska bli sjukt kul att få se hur Elin och Kerstin har det där i väst. Har lyckas packa två väskor. En för Oslo och en för Mora. Ser ut som om jag skall vara bort i 2veckor.. vilket jag nästan ska. Nej nu vankas det hångel med kudden.

God natt!


Semester

I fredags gick jag på semester och skall nu vara ledig i 4veckor. Det skall bli så grymt jäkla skönt. Hoppas bara att solen kommer tillbaka. Fredagen firades med godmat och trevligt folk hemma hos oss. Lördagen var ganska så bakis betonad men vi tog oss ändå en tur ner till Nynäshamn. Där var vi och hälsade på Calle och Frida. För att senare åka he till Jonas och Malin för att grilla.  Giack runt lite i deras trädgård och drömmde mig bort. jag vill också ha en trädgård som man kan påta lite i. Men det blir nog lite senare planer. Men gud va härligt. Nu sitter jag hemma och väntar på att tvätt tiden skall starta samt att Janne och Monica kommer på besök. 

Bjuder på lite bilder från igår.


Mina byggen genom åren...

Tänkte skryta lite med vad jag har gjort sen jag sluta skolan

Vi börjar med:

Saxnäs i Mora -06Strömstaren i Tyresö -06

Myggdalsvägen 4Entré

Ringvägen i Saltsjöbaden -07Kvarnbergsplan i Huddinge -07-08Pågånde proeket är

Kvarnberget i Gustavsberg -08-09

Husen längs gatan

Vi har även en obyggnad av Morkarbyhöjdes skola i Mora. Tyvär har jag inga bilder där ifrån.

Nu e jag arg igen...

När skall folk lära sig att behandla djur på ett värdigt sätt?
Fångarna räddade De 300 katterna var instängda i bambu-burar

Polisen anhöll kattlangaren

Katterna stals för att säljas till restauranger.

Där skulle de hamna i kattgrytan - en lokal specialitet.

De fritogs i sista sekund.

Djurrättsaktivister i Shanghai räddade 300 katter från en man som skulle sälja dem till restauranger i södra Kina.

Tre katter dog innan de hann blir räddade och flera skadades lindrigt. Men de flesta djuren är nu tillbaka hos sina ägare.
 

Katterna skulle användas som ingrediens i en lokal maträtt, en gryta som kallas "Tigern mot draken".
Grytan innehåller katt- och ormkött. Det finns ingen lag i Kina som säger att man inte får äta katter. Katter är inga skyddade djur, säger polisen Ma Yong. Mannen, som har sålt katter i över ett decennium, köpte dem från så kallade jägare som fångar katterna i bostadsområden nattetid. Att äta kattkött är en tradition i många delar av Kina, särskilt i söder, där en del restauranger har specialiserat sig på att tillaga kattkött.Det är skönt att det finns djurrättsaktivister.


RSS 2.0